Bárányborda és karfiol fokhagymával és parmezánnal
- Teljes idő 45 perc
- 25 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
2 kan. Olívaolaj
2 kan. Kakukkfű, levelek leszedve
1 kan. Rozmaring, levelek leszedve
1.2 kg Báránybordák (12 darab)
500 g Karfiol (kb. egy fél karfiol)
2 szegf. Fokhagyma
100 g Olvasztott vaj
80 g Zsemlemorzsa
55 g Reszelt parmezán
Só, bors
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
Keverje össze az olívaolajat, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a sót és a borsot. Kenje be vele a báránybordákat. Hagyja őket pihenni, amíg a többi hozzávalót elkészíti.
Lépés 2 /5
Mossa meg a karfiolt és vágja falat nagyságú rózsákra. Pucolj meg és aprítsa fel a fokhagymagerezdeket és keverje össze őket egy tálban az olvasztott vajjal. Egy másik tálban keverje össze a zsemlemorzsát a reszelt parmezánnal és ízesítse sóval és borssal.
Lépés 3 /5
Merítsen egy karfiolrózsát a fokhagymás vajba, majd a parmezános zsemlemorzsába, forgassa meg és nyomja bele, hogy a zsemlemorzsa mindenhol rátapadjon. A bepanírozott karfiolrózsát tegye a tepsitartozékba, ugyanezt ismételje meg a többi karfiolrózsával is, de ügyeljen rá, hogy ne halmozza őket egymásra a tepsitartozékban.
Lépés 4 /5
Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra, majd tegye bele a tepsitartozékot. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, süsse a karfiolrózsákat 20 percig, 5 percenként fordítsa meg őket, hogy minden oldaluk megpiruljon. Ezzel egy időben grillezze meg a báránybordákat, minden oldalukat süsse 5 percig (lehet, hogy csak több körben tudja mindet meggrillezni).
Lépés 5 /5
Azonnal tálalja a báránybordákat a rántott karfiolrózsákkal.