Hogyan válasszuk ki a megfelelő serpenyőt?
Ma már végtelen számú serpenyő létezik különböző anyagokból, különböző felülettel, különböző mérettel, magassággal stb. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy vásárlás előtt tudja, mit vár el egy serpenyőtől. Összeállítottunk egy listát a legfontosabb szempontokról, amelyek segítenek a megfelelő serpenyő kiválasztásában.
Serpenyőválasztékunk
Milyen alakú serpenyőre van szüksége?
A serpenyő
A serpenyő ideális a következők sütéséhez:
- Hús
- hal,
- zöldségek,
- tojás,
- szalonna…
A wok
A wokokat kisebb fenék és magas kerek oldalak jellemzik. Mélyebb, mint egy normál serpenyő. A wokok nagyon népszerűek az ázsiai ételek, mint például a grillezett zöldségek és a sült tészták elkészítéséhez. Egyes wokjaink különleges funkciókat kínálnak, például kifolyókat a könnyű öntéshez (szósz, gyümölcslé, tejszín stb.).
A palacsintasütő serpenyő
Ennek a serpenyőnek nagyon konkrét célja van: palacsinták készítése. Azonban sokkal sokoldalúbb, mint azt elképzelnénk. Ez a serpenyő tökéletes szövetségese lesz palacsinták készítéséhez. De fajitast, tojást, grillezett szendvicset, és egy számtalan más serpenyőt igénylő ételt is készíthet vele. Különböző méretekben találja.
A pároló serpenyő
Tartós pároló serpenyőink elég sokoldalúak ahhoz, hogy pároljon, szószokat készítsen velük, és mindig nagyszerű eredményeket érjen el. A különbség egy hagyományos serpenyő és egy pároló serpenyő között a felépítésben rejlik: A mély oldalak nagyobb felületet hoznak létre az ételek melegítéséhez anélkül, hogy kiömlenének. Fedővel segít a hő és a nedvesség megtartásában. Ideális lassú főzéshez és pároláshoz.
A speciális serpenyő
Speciális serpenyőket talál (például grill serpenyőket vagy hal serpenyőket) steakek grillezéséhez, amerikai palacsinták, omlettek elkészítéséhez. Ezekkel a modellekkel könnyedén elkészítheti kedvenc ételeit a legjobb alapanyagokból.
Melyek a serpenyő főbb jellemzői?
Melyik méret a legmegfelelőbb az Ön számára?
A megfelelő méret kiválasztása az egyik alappillér. Nem biztos benne, hogy melyik méret megfelelő az Ön számára? Ne aggódjon. Összeállítottunk egy jól áttekinthető táblázatot, amely segít megbecsülni a megvásárolni kívánt serpenyő méretét. Példaként egy négytagú családnak egy 26-28 cm-es serpenyőt ajánlunk.
Ellenőrizze a serpenyő és a főzőlap kompatibilitását
Főzőlap kompatibilitása
Nem minden serpenyő kompatibilis minden típusú főzőlappal, ez elsősorban az anyagtól és az összetételtől függ. Még ha a legtöbb serpenyőnk kompatibilis minden típusú főzőlappal, beleértve az indukciós főzőlapot is, vásárlás előtt győződjön meg arról, hogy a serpenyő kompatibilis-e (ellenőrizze az alábbi képet a weboldal termékleírásában vagy a csomagoláson).
- Gáz
- Elektromos
- Indukciós
- Üveg-kerámia
Levehető vagy fix fogantyút preferál?
Válasszon a fix vagy levehető fogantyú közül
Levehető fogantyú:
- Ideális helytakarékosság
- Sokoldalú használat: használja a nyéllel a sütőlapon, majd vegye le a nyelet helyezze az edényt a sütőbe, majd az asztalra és tárolhatja a hűtőben is
- A fogantyú hideg marad
Rozsdamentes acél fix fogantyú:
- Szegecselt rozsdamentes acél
- Robusztus fogás
Műanyag fix fogantyú:
- Nem melegedik túl, hideg marad használat közben
- Könnyű és biztonságos kezelés
Milyen bevonatot/anyagot válasszunk a serpenyőhöz?
A tapadásmentes serpenyők előnyei
Minden tapadásmentes serpenyőnk ideális a gyors és egyszerű sütéshez. Minden tapadásmentes serpenyőnk hosszan tartó teljesítményt biztosít, és megakadályozza, hogy az étel hozzáragadjon a serpenyőhöz. Ráadásul PFOA, ólom- és kadmiummentesek.
A sütés még soha nem volt ilyen egyszerű, és nem szükséges olajat vagy vajat hozzáadni. Az egészséges és egyszerű sütéshez!
A Mineralia kőhatású serpenyők előnyei
A Mineralia kőhatású serpenyők tapadásmentes, ásványi anyagokkal dúsított bevonattal rendelkeznek az egészséges sütés érdekében; A Mineralia PFOA, ólom- és kadmiummentes.
Nem kell zsírt hozzáadni, az étel egyáltalán nem ragad. A különösen ellenálló serpenyők nagyon tartósak. Élvezni fogja mindenféle étel elkészítését: finom hal, hús, zöldség… A legtöbb Mineralia serpenyő indukciós főzőlappal kompatibilis.
A kerámia serpenyők előnyei
A rozsdamentes acél serpenyők előnyei
Ezek a serpenyők rendkívül ellenállóak és tökéletesek mindenféle étel elkészítéséhez. Kiváló minőségű 18/10-es rozsdamentes acélt használunk a rendkívüli tartósság, a karcállóság valamint a tökéletes pirítás érdekében.
Az öntöttvas serpenyők előnyei
Az egyenletes sütés érdekében, a legjobb választás a rendkívül ellenálló öntöttvas anyag. Az öntöttvas serpenyők tökéletesek grillezéshez és pirításhoz. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a fajta serpenyő nehezebb, mint más anyagok, de kiváló hőeloszlást és -tartást biztosít a sütéshez!
A serpenyők különböző bevonatainak összehasonlítása
Használat | Napi használatra, Könnyen tisztítható, Sütés zsír hozzáadása nélkül | Az egészséges sütéshez, pírításhoz vagy keveréshez, Ropogós külső és puha belső, Sütés kis mennyiségű zsirral | A legtartósabb anyag, a sütés közben igazi séfnek érezheti magát, Magas hőmérsékleten pírítani a húst és húslével locsolni |
Tapadásmentes |
|
|
|
Tapadásmentes tartósság |
|
|
|
Karcolásokkal szembeni ellenállás |
|
|
|
Könnyű tisztítás |
|
|
|
Zsírmentes sütés |
|
|
|
Pirított étel |
|
|
|
Tökéletes a következőkhöz | Rántotta | Ropogós hús | Karamellizált hús |