Ropogósra sült karfiol fokhagymával és fűszerekkel
- Teljes idő 30 perc
- 10 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
1 Karfiol
4 kan. Olívaolaj
1 szegf. Fokhagyma
1 kan. Fűszerpaprika
0.5 kan. Kömény
0.5 kan. Kurkuma
0.5 kan. Currypor
Só és bors
Friss petrezselyem
Citromlé
Előkészítés
Lépés 1 /4
A karfiolt mossa meg és vágja egyforma méretű rózsákra. Egy nagy edényben dobja össze a karfiolt az olívaolajjal, a felaprított fokhagymával, a fűszerpaprikával, a köménnyel, a kurkumával, a sóval és a borssal, amíg a fűszerek jól be nem vonják a rózsákat.
Lépés 2 /4
Helyezze a karfiolt a készülékbe. Kezdje el a sütést.
Lépés 3 /4
Ha szükséges, süsse tovább, amíg a karfiol aranyszínű és ropogós nem lesz. Sütés közben egyszer-kétszer rázza meg a grilltálat, hogy egyenletes legyen a sütés.
Lépés 4 /4
Nyissa ki a fogantyút mindkét kezével, és tegye át a karfiolt egy tálalótálra. Díszítse apróra vágott friss petrezselyemmel, és locsolja meg citromlével.