Grillezett borjúborda zöldbabbal, baconnel és parmezánnal
- Teljes idő 35 perc
- 15 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
3 kan. Olívaolaj
1.5 kan. Mustár
1.5 kan. Whisky vagy cognac (opcionális)
1.5 kan. Szójaszósz
6 cm Csontos borjúszelet, 2 cm vastag (kb. 800 g)
900 g Friss zöldbab
4 szegf. Fokhagyma
150 g Finom szeletekre vágott füstölt bacon
75 g Fenyőmag
25 g Vaj
Bors
75 g Parmezánforgács
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
Készítse el a pácot a borjúbordához: keverje össze az olívaolajat a mustárral, a whiskyvel és a szójaszósszal. Dörzsölje be a borjúbordák mindkét oldalát a páccal és tegye be őket a hűtőbe, amíg elkészíti a többi hozzávalót.
Lépés 2 /5
Mossa meg és tisztítsa meg a zöldbabot, ha túl nagyok, vágja őket félbe. Főzze 7 percig forrásban lévő, sós vízben. Szűrje le és hideg vízben mossa át.
Lépés 3 /5
Tisztítsa meg és vágja apróra a fokhagymagerezdeket és tegye a tepsitartozékba az apróra vágott baconnel és a fenyőmagokkal együtt.
Lépés 4 /5
Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra, majd tegye bele a tepsitartozékot. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, adja hozzá a vajat a tepsitartozékhoz és keverje el. Miután a vaj megolvadt, adja hozzá a zöldbabot és borsozza. Tegye a borjúbordákat a grill-lapra (csak két körben tudja majd mindet meggrillezni) és oldalanként süsse őket 5 percig. Gyakori időközönként keverje meg a babot.
Lépés 5 /5
Amikor a borjúbordák majdnem elkészültek, adja hozzá a parmezánforgácsot a babhoz és tálalja.