Sütőben pirított mézes kacsamell és sárgarépa
- Teljes idő 1 óra 8 perc
- 10 perc
Előkészítés - 28 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
4 személy
1 kan. Osztrigaszósz
3 kan. Szójaszósz
3 kan. Méz
20 cl Narancslé
2 Friss csirkemell (kb. 800 g)
750 g Sárgarépa
2 kan. Méz
4 kan. Olívaolaj
10 cl Víz
30 g Barna cukor
2 kan. Négyfűszeres fűszerkeverék
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /8
Keverje össze az osztrigaszószt, a szójaszószt, a mézet és a narancslevet egy mély tálban. Ízesítse sóval és borssal. Keverje össze.
Lépés 2 /8
Késsel vágja be a mell bőrét, rácsos mintázatot alkotva, de úgy, hogy ne érje el a húst. Helyezze a mellet a húsos oldalával a páclébe. Szórja a pácot a bőrre. Fedje le egy ruhával, és tegye 30 percre a hűtőszekrénybe.
Lépés 3 /8
Ez idő alatt hámozza meg a sárgarépát, és vágja hosszában 4 részre. Egy salátástálban keverje össze a mézet, az olívaolajat és a vizet. Ízesítse sóval és borssal. Adja hozzá a sárgarépát, és keverje össze. Tegye a sárgarépát a tepsire.
Lépés 4 /8
Kapcsolja be a készüléket. Válassza ki a ROAST programot 190°C-on, és állítsa be a sütési időt 15 percre. Nyomja meg a START gombot. A sütési időt a sárgarépa méretétől függően állítsa be.
Lépés 5 /8
Vegye ki a kacsamelleket a pácléből. Keverje össze a barna cukrot és a 4 fűszert egy mély tálban. Kenje be a melleket ezzel a keverékkel, ügyelve arra, hogy egyenletesen vonja be őket.
Lépés 6 /8
Helyezze a kacsamelleket a sütőrácsra. Helyezze a sütőrácsot a sütő középső pozíciójába anélkül, hogy kivenné a sárgarépát tartalmazó tálcát. Öntse a kacsapác felét a tepsibe, a sárgarépára, és kissé keverje meg.
Lépés 7 /8
Kapcsolja be a készüléket. Válassza ki a ROAST programot 190°C-on, és állítsa be a sütési időt 13 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 8 /8
Vágja a mellet kb. 1 cm vastag szeletekre. Tálalja forrón a sárgarépával.