Mézes és rozmaringos kacsamell sárgarépával
- Teljes idő 48 perc
- 15 perc
Előkészítés - 33 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
2 Nagy kacsamellek
6 g Folyékony méz
2 szál. Rozmaring
Só
1 kg Sárgarépa
2 kan. Szőlőmagolaj
Bors
Tartozékok
Lecsöpögtető tálca Sütőkosár Grill
Előkészítés
Lépés 1 /4
Vagdossa be a kacsamellek bőrét. Vágjon minden kacsamellet 3 egyenlő darabra. Dörzsölje be őket a méz felével, egy szál rozmaring apróra vágott leveleivel és sóval. Tegye egy tányérra, és tegye a hűtőbe.
Lépés 2 /4
Hámozza meg a sárgarépát. Negyedelje el hosszában, majd vágja 5 cm-es szeletekre. Tegye egy tálba, és keverje össze az olajjal, a maradék mézzel, némi rozmaringgal, sóval és borssal. Öntse őket az Easy Fry Oven & Grill sütőkosarába, és helyezze a középső polcra, a csepegtetőedénnyel az alján. Csukja be az ajtót. Süsse FRIES üzemmódban 200 °C-on 25 percig. Sütés közben egyszer keverje meg.
Lépés 3 /4
Amikor megszólal az időzítő, keverje meg újra a sárgarépát, és helyezze a grilltálcát a felső polcra fölé. Csukja be az ajtót, és állítsa be a sütést GRILL üzemmódra 200 °C-on 23 percre. Miután letelt a 15 perces előmelegítés, helyezze a kacsamelldarabokat a forró grilltálcára, bőrrel felfelé. Csukja be az ajtót a sütés újraindításához. 4 perc elteltével fordítsa meg a kacsamelldarabokat, és a sütés befejezéséhez ismét csukja be az ajtót.
Lépés 4 /4
Tálalja a kacsamellet a sárgarépával és párolt burgonyával.