Mézes-srirachás garnéla pirított rizzsel
- Teljes idő 30 perc
- 15 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
4 személy
A garnélákhoz:
85 g Méz
50 g Majonéz
2 kan. Sriracha
1 kan. Szójaszósz
1 Tojás
60 g Liszt
450 g Garnéla
1 kan. Olívaolaj
Só, bors
400 g Főtt rizs
200 g Fagyasztott zöldségek (répa, brokkoli, csemegekukorica)
7 cl Szójaszósz
1 kan. Olaj
2 Tojás
Előkészítés
Lépés 1 /8
Egy tálban keverje össze a mézet, a majonézt, a Sriracha szószt és a szójaszószt. Tegye félre. Verje fel a tojást egy mély tálban. Tegye a lisztet egy másik mély tálba. Mártsa a garnélákat a tojásba, majd forgassa meg a lisztben.
Lépés 2 /8
Egy tálban keverje össze a főtt rizst a zöldségekkel, a szójaszósszal és az olajjal. Adja hozzá a tojásokat és ismét keverje össze.
Lépés 3 /8
Kapcsolja be az 1-es kosarat. Tegye bele a garnélákat, szorosan. Kenje meg őket az olívaolajjal.
Lépés 4 /8
Kapcsolja be a 2-es kosarat. Tegye a rizst a tálba.
Lépés 5 /8
Nyomja meg a SZINKRON gombot, hogy a két kosár egyszerre fejezze be a sütést. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 6 /8
A sütési idő félénél rázza meg a kosarat, hogy a pirított rizs összekeveredjen.
Lépés 7 /8
Ellenőrizze, hogy jól megsült-e a rizs, szükség esetén süsse még pár percig.
Lépés 8 /8
A garnélát tálalja a rizzsel, valamint a csípős szósz egy részével.