Grillezett kacsamell juharsziruppal és burgonyával
- Teljes idő 1 óra 3 perc
- 20 perc
Előkészítés - 38 perc
Főzés - 5 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
1 kg Burgonya
350 g Vöröshagyma (2 közepes méretű hagyma)
70 g Vaj
Só, bors
9 cl Fehérbor
3 cm 2-3 cm vastag kacsamellek (kb. 800 g)
1.5 kan. Olaj
3 kan. Juharszirup
1.5 kan. Friss kakukkfű
1.5 Lime
4 kan. Apróra vágott metélőhagyma
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
Hámozza meg a burgonyát és vágja 3 mm vastag szeletekre. Hámozza meg és vágja apróra a hagymát, tegye a tepsitartozékba a felkockázott vajjal, a sóval és a borssal.
Lépés 2 /5
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a piros sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 5 percig, közben egyszer keverje meg.
Lépés 3 /5
Adja hozzá a burgonyaszeleteket és a hagymát, sózza, borsozza, majd keverje össze. Adja hozzá a fehérbort, csukja le a grillt és süsse további 15 percig.
Lépés 4 /5
Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 3-as pozícióba. Tegye a kacsamelleket bőrével lefelé a grill-lapra, majd süsse 10 percig. Fordítsa meg a kacsamelleket, állítsa az oldalsó hőmérséklet-szabályzót 4-es pozícióba, majd süsse további 8 percig, hogy véres/barnára sült legyen a hús. Eközben gyakori időközönként keverje meg a burgonyát, majd a sütési idő végén adja hozzá a metélőhagymát.
Lépés 5 /5
Helyezze a kacsamellet egy vágódeszkára és hagyja 5 percig hűlni, mielőtt felvágná és a burgonyákkal együtt tálalná.