Lazacos empanada mascarponéval és kaporral
- Teljes idő 1 óra 20 perc
- 15 perc
Előkészítés - 35 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
4 személy
125 g Enyhén sózott vaj
250 g Cukrász liszt
5 g Só
1 Tojás
50 g Tej
300 g Lazacfilé (2 db)
0.5 Mogyoróhagyma
3 kan. Friss kapor
0.5 Citrom
100 g Mascarpone
3 kan. 30% zsírtartalmú tejföl
Só, bors
2 kan. Cukrász liszt
1 Tojássárgája
50 g Tej
Tengeri só
50 g Mascarpone
3 kan. 30% zsírtartalmú tejföl
1 kan. Friss kapor
0.5 Citrom
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /12
Vegye ki előre a vajat a hűtőből, hogy megpuhuljon.
Lépés 2 /12
Szitálja a lisztet egy tálba. Adja hozzá a sót és a megpuhult vajat. Keverje bele a tojást és a tejet, majd ujjbegyeivel keverje össze a tésztát, hogy golyóvá álljon össze. Lapítsa le kissé, csomagolja fóliába, és tegye a hűtőbe 30 percre.
Lépés 3 /12
Tegye a lazacfiléket egy vágódeszkára. Ha szükséges, távolítsa el a bőrt. Vágja a lazacot apró darabokra késsel, majd aprítsa finomra. Tegye egy nagy tálba a felaprított lazacot. Hámozza meg és szeletelje fel a mogyoróhagymát, aprítsa fel a kaprot és a citrom héját, és facsarja ki a citrom felét. Tegyen mindent a tálba, és keverje össze. Adja hozzá a mascarponét és a krémet, és fűszerezze sóval és borssal. Egy villa segítségével óvatosan keverje össze az egészet. Ízlés szerint ízesítse.
Lépés 4 /12
Enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsa ki a tésztát 2 mm vastagságúra. Egy 10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vágjon ki köröket a tésztából.
Lépés 5 /12
Egy kis tálban keverje össze a tojássárgáját és a tejet, hogy aranyszínű legyen. Kenjen egy keveset a keverékből minden tésztakör szélére.
Lépés 6 /12
Tegyen egy evőkanál lazacos tölteléket minden tésztakörre. Hajtsa a tésztát úgy, hogy empanadát formázzon, és nyomja meg enyhén a szélét, hogy lezárja a tésztát. Kenje meg az empanadákat a tojássárgájás keverékkel, de ne túlságosan.
Lépés 7 /12
Tegyen 4 empanadát a tepsibe. Tegye a tepsit a sütő legmagasabb pozíciójába.
Lépés 8 /12
Kapcsolja be a készüléket. Válassza ki a BAKE programot 220°C-on, és állítsa be a sütési időt 20 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 9 /12
Folytassa a sütést: Kapcsolja be a készüléket. Válassza ki a SÜTÉS programot 230°C-on, és állítsa be a sütési időt 15 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 10 /12
Ismételje meg az összes empanadával.
Lépés 11 /12
Közben készítse el a mártást: egy kis tálban keverje össze a mascarponét, a tejfölt, az apróra vágott kaprot és a fél citrom levét. Ízesítse sóval és borssal. Keverje össze, és tegye a hűtőszekrénybe.
Lépés 12 /12
Tálalja forrón. A mártással együtt tálalja.