Ízletes burgonyagofri lazaccal és friss sajttal
- Teljes idő 27 perc
- 15 perc
Előkészítés - 12 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
600 g Burgonyák
150 g Reszelt sajt
2 Felvert tojások
12 cl Tej
120 g Zsíros crème fraîche
1.5 cl Olívaolaj
100 g Liszt
11 g Sütőpor (1 tasak)
2 kan. Aprított petrezselyem
2 kan. Aprított metélőhagyma
150 g Krémsajt
1 kan. Aprított kapor
0.5 Biocitrom
200 g Füstölt lazac
Só, bors
Tartozékok
Gofri lapok
Előkészítés
Lépés 1 /5
Mossa meg, hámozza meg és reszelje le a burgonyát (a reszelő legnagyobb lyukú oldalát használja).
Lépés 2 /5
Tegye a reszelt burgonyát, a reszelt sajtot, a felvert tojásokat, a tejet, a crème fraîche-t és az olajat egy tálba. Egy spatulával jól keverje őket össze. Adja hozzá a lisztet, a sütőport, a petrezselymet és a metélőhagymákat. Ízesítse sóval és borssal és újra keverje össze.
Lépés 3 /5
A grill-lapokat cserélje le a gofrisütő lapokra, először az alsó lapot cserélje ki, majd a felsőt. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a piros sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, öntsön 1 kis merőkanálnyi tésztát mindegyik gofrisütőbe, csukja le és süsse 3 percig. Vegye ki az elkészült gofrikat, és ismételje addig ezt a lépést, amíg el nem fogy a tészta. A tészta 8 gofri elkészítéséhez elég.
Lépés 4 /5
Egy tálban keverje össze a krémsajtot a felaprított kaporral és a citrom levével és reszelt héjával. Ízesítse sóval és borssal és addig keverje, amíg jól össze nem keverednek.
Lépés 5 /5
Tálalja a gofrikat a kapros krémmel és a füstölt lazaccal.