Fish and chips
- Teljes idő 23 perc
- 15 perc
Előkészítés - 8 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (16)
Csendes légkeveréses fritőz Tefal Easy Fry Silence EY5568E0 Fekete EY145810 Easy Fry Compact 3l légkeveréses fritőz Tefal fekete EY9428E0 Easy Fry Dual XXL légkeveréses fritőz Tefal 11 literes Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill 2az1-ben digitális EY505D15 Rozsdamentes/Fekete Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
2 személy
60 g Liszt
40 g Zsemlemorzsa
0.5 kan. Fokhagymapor
0.5 kan. Hagymapor
0.5 kan. Szódabikarbóna
Só és bors
5 cl Sör
2 Tőkehalfilé, egyenként 90 g
1.5 kan. Olaj
Előkészítés
Lépés 1 /4
A halat konyhai papírtörlővel törölje szárazra. A liszt és a zsemlemorzsa felét tegye két sekély tálba. Egy edényben keverje össze a liszt másik felét, a fokhagyma- és hagymaport, a szódabikarbónát, a sót, a borsot és a sört. Minden tőkehalat mártogasson vissza a lisztbe, majd a sörtésztába, végül a zsemlemorzsába. Ecset segítségével kenje be olajjal vagy használjon spray-t.
Lépés 2 /4
Helyezze őket a tállal felszerelt készülékbe. Kezdje el a sütést.
Lépés 3 /4
A sütési idő felénél fordítsa meg a halat.
Lépés 4 /4
Tálalja a halat a hasábburgonyával és a mentás borsópürével. Tálalja néhány citromszelettel és a tartármártással.