Fish and chips
- Teljes idő 50 perc
- 40 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
2 személy
100 g Tőkehal
100 g Liszt
2 Tojás
2 cl Tej
3 Burgonya
100 g Szalonna
100 g Majonéz
50 g Medvehagyma
0.1 cl Fehér bor
Citrom
Só
Bors
Fűszerek díszítésnek
Előkészítés
Lépés 1 /8
Készítse el a hozzávalókat.
Lépés 2 /8
A tőkehalat vágja kisebb darabokra, sózza, borsozza.
Lépés 3 /8
Készítse el a tésztát a liszt, a tojás, a tej és a bor keverékéből. Keverje össze és ízesítse sóval, borssal.
Lépés 4 /8
A halat forgassa a lisztbe, majd a tésztába.
Lépés 5 /8
A megfőtt krumplit nyomja szét, szórja meg a felaprított szalonnával, sózza, borsozza, tegye rá a vajat és szórja rá a fűszereket.
Lépés 6 /8
Helyezze a beforgatott halat a kosárba, és állítsa be a hal programot. Tegye a burgonyát a másik kosárba, válassza ki a krumpli programot, és állítsa be az időt körülbelül 10 percre.
Lépés 7 /8
Készítse elő a majonézt, keverje hozzá a felaprított medvehagymát, ízesítse sóval, borssal és citromlével.
Lépés 8 /8
A kész halat és krumlit tálalja a majonézzel.