Fish and chips
- Teljes idő 1 óra 5 perc
- 20 perc
Előkészítés - 45 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
4 Tőkehalfilé (vagy más fehér húsú hal)
120 g Liszt
1 kan. Sütőpor
1 kan. Fűszerpaprika
20 cl Sör vagy szénsavas víz
Olajspray vagy olívaolaj
800 g Fagyasztott hasábburgonya
Só és bors
Citrom
Tartármártás vagy majonéz
Előkészítés
Lépés 1 /8
Készítse el a tésztát úgy, hogy a lisztet, a sütőport, a fűszerpaprikát, a sót és a borsot egy edényben összekeveri. Fokozatosan adja hozzá a sört vagy a szénsavas vizet, és addig keverje, amíg egyenletes tésztát nem kap.
Lépés 2 /8
Mártsa a halfiléket a tésztába, ügyelve arra, hogy jól bevonja őket.
Lépés 3 /8
Helyezze a filéket a készülékbe. Kezdje el a sütést.
Lépés 4 /8
A sütés felénél fordítsa meg, hogy a hal egyenletesen megbarnuljon és ropogósra süljön. Nyissa ki a fogantyút mindkét kezével, és vegye ki a halat a készülékből.
Lépés 5 /8
Helyezze a hasábburgonyákat a készülékbe. Kezdje el a sütést. A sütés felénél fordítsa meg, hogy egyenletesen barnuljon.
Lépés 6 /8
Nyissa ki a fogantyút mindkét kezével. Öntse a hasábburgonyát egy edénybe, és fűszerezze.
Lépés 7 /8
Helyezze a filéket a készülékbe. Indítsa újra a sütést, hogy újra felmelegítse őket.
Lépés 8 /8
A halfiléket azonnal tálalja ropogós hasábburgonyával, citromszeletekkel és tartármártással vagy majonézzel.