Fish and chips
- Teljes idő 55 perc
- 20 perc
Előkészítés - 35 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
A halhoz:
60 g Liszt
60 g Kukoricaliszt
120 g Liszt
1 kan. Fokhagymapor
1 kan. Hagymapor
0.5 kan. Szódabikarbóna
Só, bors
22 cl Sör
4 filé Tőkehal
3 kan. Semleges olaj
Fagyasztott hasábburgonya:
800 g Hasábburgonya
Előkészítés
Lépés 1 /5
Konyhai papírtörlővel itassa fel a halról a nedvességet. Egy mély tálban keverje össze az első adag lisztet a kukoricaliszttel. Egy másik mély tálban keverje össze a második adag lisztet, a fokhagymaport, a hagymaport, a szódabikarbónát, a sót, a borsot és a sört. Forgassa meg a tőkehalszeleteket a lisztes-kukoricalisztes keverékben, majd a sörös panírban. Ezután újra forgassa bele a szeleteket a lisztes-kukoricalisztes keverékbe.
Lépés 2 /5
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a HALAK programot 180°C-on 12 percre. Tegye a tőkehalfiléket az 1-es kosárban lévő rácsra. Kenje be őket egy kis olajjal. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a SÜLT KRUMPLI programot 200°C-on 35 percre. Tegye a burgonyahasábokat a 2-es kosárban lévő rácsra.
Lépés 3 /5
Nyomja meg a SZINKRON gombot, hogy a két kosár egyszerre fejezze be a sütést. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 4 /5
Győződjön meg róla, hogy a hal alaposan átsült, ez a darabok méretétől is függhet. Szükség esetén süsse egy perccel tovább, amíg a hús villával könnyedén szétszedhető nem lesz.
Lépés 5 /5
A halat tálalja sült krumplival és mentás borsópürével. Tálalja néhány citromgerezddel és tartármártással.