Fish and chips
- Teljes idő 23 perc
- 15 perc
Előkészítés - 8 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
2 személy
60 g Liszt
40 g Zsemlemorzsa
0.5 kan. Fokhagymapor
0.5 kan. Hagymapor
0.5 kan. Szódabikarbóna
Só és bors
5 cl Sör
2 Tőkehalfilé, egyenként 90 g
1.5 kan. Olaj
Előkészítés
Lépés 1 /4
A halat konyhai papírtörlővel törölje szárazra. A liszt és a zsemlemorzsa felét tegye két sekély tálba. Egy edényben keverje össze a liszt másik felét, a fokhagyma- és hagymaport, a szódabikarbónát, a sót, a borsot és a sört. Minden tőkehalat mártogasson vissza a lisztbe, majd a sörtésztába, végül a zsemlemorzsába. Ecset segítségével kenje be olajjal vagy használjon spray-t.
Lépés 2 /4
Helyezze őket a tállal felszerelt készülékbe. Kezdje el a sütést.
Lépés 3 /4
A sütési idő felénél fordítsa meg a halat.
Lépés 4 /4
Tálalja a halat a hasábburgonyával és a mentás borsópürével. Tálalja néhány citromszelettel és a tartármártással.