Steak és sárgarépa saláta fetával, kesudióval és mentával
- Teljes idő 35 perc
- 20 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (4)
Összetevők
2 személy
1 csok. Egy csomó sárgarépa
1 marék Marék menta
4 kanál Olívaolaj
50 g Feta sajt
0.5 db Fél citrom
Só
Bors
Oldalas szelet
Kesudió
Előkészítés
Lépés 1 /5
Mossa meg a sárgarépát, és vágja le a szárát (hogyha megtartja, készíthet belőle chimmichurrit). Ezután hosszában vágja őket félbe.
Lépés 2 /5
A félbevágott sárgarépát tegye egy tálba, locsolja meg 3-4 evőkanál olívaolajjal, sózza, borsozza, és keverje jól össze.
Lépés 3 /5
Kapcsolja be a Tefal OptiGrillt paprika üzemmódba, és helyezze el a sárgarépát a grillfelületen. Fedje le és grillezze kb. 15 percig. A sárgarépának meg kell barnulnia és ropogósnak kell lennie.
Lépés 4 /5
Vegye ki a steaket a hűtőből legalább egy órával sütés előtt, hogy szobahőmérsékletű legyen. Törölje szárazra, kenje meg olajjal, és mindkét oldalát fűszerezze sóval és borssal. A Tefal OptiGrill-en kapcsolja be a steak üzemmódot, és válassza ki a sütési fokot. Csak tegye a húst a forró felületre, zárja le, és az OptiGrill jelzi, hogy mikor veheti ki a húst. Szeletelés előtt pihentesse a steaket egy vágódeszkán kb. 5 percig, hogy szép szaftos legyen.
Lépés 5 /5
Tegye a steaket a tányérra, akár szeletelve, akár egészben. Adja hozzá a sárgarépát - díszítse morzsolt fetával, apróra vágott mentával és kesudióval, locsolja meg citrommal és egy kevés olívaolajjal, és már kész is.