Pfannkuchen zöldségekkel és fetával
- Teljes idő 28 perc
- 15 perc
Előkészítés - 13 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
125 g Liszt
1 kan. Sütőpor
Só, bors
5 Tojások
7.5 cl Szódavíz
12.5 cl Tej
1 kan. Olívaolaj
90 g Újhagyma (kb. 1 csokor)
75 g Feta
200 g Pirospaprika (kb. 1 db)
200 g Sárgarépák (kb. 2 db)
200 g Tejföl vagy főzőtejszín
1 Aprított petrezselyem
2 kan. Apróra vágott metélőhagyma
Tartozékok
Sütőlemez Sütőlemez XL
Előkészítés
Lépés 1 /5
Öntse a lisztet és az élesztőt egy tálba, adja hozzá a sót, majd a tojásokat, a szódavizet, a tejet és az olajat, és habarja össze, hogy egyenletes tésztát kapjon. Adja hozzá az újhagymát és keverje össze.
Lépés 2 /5
Bélelje ki sütőpapírral a tepsitartozék alját és öntse bele a tészta felét. Szórja meg a lemorzsolt feta sajt felével.
Lépés 3 /5
Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra, majd tegye bele a tepsitartozékot. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 3-as pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a paprikákat és a répákat a grill-lapra. 3 perc után óvatosan vegye ki az első pfannkuchent a sütőpapírral együtt. Tegyen újabb lap sütőpapírt a tepsitartozékba, öntse bele a maradék tésztát, szórja meg a maradék feta sajttal és süsse 10 percig, időnként keverje meg a zöldségeket.
Lépés 4 /5
Miután megsült, vegye ki a második pfannkuchent a tepsitartozékból a sütőpapírral együtt. Tegye egymás mellé a két pfannkuchent a munkafelületre, a hosszabbik oldaluk kissé fedje át egymást. Fedje be a zöldség kétharmadával és tekerje fel őket.
Lépés 5 /5
Tegye a tekercset egy tányérba, öntsön rá egy kis zöldfűszeres-tejfölös öntetet és szórja meg a maradék zöldséggel. Közvetlen tálalás előtt vágja fel a tekercset és tálalja a megmaradt zöldfűszeres-tejfölös öntettel.