Steak és hasábburgonya
- Teljes idő 1 óra 15 perc
- 15 perc
Előkészítés - 1 óra
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
1.6 kg Burgonya
6 g Paprika
Só
6 cl Olaj
8 filé Hátszín steakek, egyenként kb. 200 g
Bors
Tartozékok
Grill
Előkészítés
Lépés 1 /4
Hámozza meg a burgonyát, és vágja nagy, 2 cm vastag hasábokra. Tegye egy konyharuhára, hogy minél jobban megszáradjon, majd borítsa egy tálba. Adja hozzá a paprikát és a sót, és keverje össze, hogy a hasábburgonyát egyenletesen ellepje. Adja hozzá az olajat és keverje össze.
Lépés 2 /4
Szerelje fel a grilltálcát. A hasábburgonya felét tegye át a grilltálca egyik oldalára. Helyezze a készülékbe. Állítsa a FRIES üzemmódot 200 °C-ra 25 percre, és kezdje el a sütést. Sütés közben egyszer vagy kétszer keverje meg a hasábburgonyát.
Lépés 3 /4
Miután megsült, öntse a hasábburgonyát egy tálba, és tegye félre. Helyezzen két steaket a forró grilltálcára, és helyezze a sütőtálat a készülékbe. Állítsa a GRILL programot 200 °C-ra 4-6 percre, attól függően, hogy mennyire szeretné átsütni a steakeket. Indítsa el a programot, és félidőben fordítsa meg a steakeket.
Lépés 4 /4
A program befejezése után ismételje meg a folyamatot a többi steakkel.