Grillezett steak fagyasztott hasábburgonyával
- Teljes idő 25 perc
- 5 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
3 Marhasteakek (egyenként kb. 200 g)
1 kan. Olívaolaj
Só, bors
800 g Fagyasztott hasábburgonya
Előkészítés
Lépés 1 /6
Vegye ki a steakeket a hűtőből a főzés megkezdése előtt 20 perccel. Konyhai papírtörlővel itassa fel a steakekről a nedvességet. Mindkét oldalukat kenje be olajjal, majd sózza, borsozza őket.
Lépés 2 /6
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a GRILL programot 200°C-on 8 percre. Tegye a steakeket az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a SÜLT KRUMPLI programot 200°C-on 35 percre. Tegye a burgonyahasábokat a 2-es kosárban lévő rácsra.
Lépés 3 /6
Nyomja meg a SZINKRON gombot. A START gomb megnyomásával kezdje meg a sütést.
Lépés 4 /6
A sütési idő felénél fordítsa meg a steakeket. Amikor a hasábburgonya sütési idejének felénél a készülék csipogni és az ikon villogni kezd, rázza meg a kosarat, hogy a tartalma jól összekeveredjen. A maradék időben valamikor rázza meg még egyszer a kosarat.
Lépés 5 /6
Ellenőrizze, hogy a hús jól átsült-e, és szükség esetén süsse tovább.
Lépés 6 /6
Szeletelje fel a húst és azonnal tálalja. Tálalja zöldsalátával.