Hasaalja steak szójaszósszal és szezámmagos brokkolival
- Teljes idő 25 perc
- 15 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
A steakhez:
600 g Steak
20 cl Szójaszósz
2 szegf. Aprított fokhagyma
1 kan. Reszelt gyömbér
2 kan. Méz
1 kan. Szezámolaj
2 kan. Rizsecet
2 kan. Aprított koriander
2 kan. Pirított szezámmag
A brokkolihoz:
500 g Brokkoli
1 kan. Olívaolaj
1 kan. Szezámolaj
2 kan. Szójaszósz
1 kan. Méz
0.5 kan. Fokhagymapor
0.25 kan. Őrölt gyömbér
1 csip. Chilipehely
Só, bors
1 kan. Szezámmag
Előkészítés
Lépés 1 /7
Egy mély tálban keverje össze a szójaszószt, a fokhagymát, a mézet, a szezámolajat é a rizsecetet. Rendezze el a hasaaljasteakeket, takarja le és hagyja őket pácolódni 15 percig szobahőmérsékleten.
Lépés 2 /7
A brokkolit szedje rózsáira és tegye egy nagy tálba. Adja hozzá az olívaolajat, a szezámolajat, a szójaszószt, a mézet, a fokhagymát, a gyömbért és a chilipelyhet. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 3 /7
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Győződjön meg róla, hogy a rács az 1-es kosárban van. Válassza ki a GRILL programot 200°C-on 10 percre. Még ne tegye a hozzávalókat a kosárba, a készülék automatikusan megkezdi az előmelegítést. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a ZÖLDSÉG programot 180°C-on 10 percre. Tegye a brokkolit a 2-es kosárban lévő rácsra. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 4 /7
Amikor a készülék pittyen, és a kijelzőn megjelenik a „Hozzáadás” felirat, véget ért az előmelegítési ciklus. Olajozza be a rácsot. Vegye ki a hasaaljasteaket a pácból, szedje le róla a felesleges pácot és tegye az 1-es kosárban lévő rácsra. Csukja be a kosarat. A sütés automatikusan folytatódni fog.
Lépés 5 /7
A sütési idő felénél fordítsa meg a steaket.
Lépés 6 /7
Ellenőrizze, hogy a hús jól átsült-e (145°C), és szükség esetén süsse tovább. Szelje fel a húst és szórja meg korianderrel és pirított szezámmaggal.
Lépés 7 /7
Azonnal tálalja brokkolival és szórja meg szezámmaggal.