Sertésborda és alma burgonyával
- Teljes idő 1 óra
- 20 perc
Előkészítés - 40 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
700 g Kemény burgonyák
4 kan. Olívaolaj
1 kan. Szárított fűszernövény
2 Alma
1 kan. Mustár
4 kan. Szárított zsályalevél
3 kan. Olívaolaj
4 Sertésborda
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /8
Mossa meg a burgonyát, szeletelje fel hámozatlanul, és vágja nagy hasábokra. Szárítsa meg őket alaposan egy tiszta ruhával, és tegye őket egy salátástálba.
Lépés 2 /8
Öblítse le és szárítsa meg az almákat. Vágjon minden almát 6 szeletre. Adja az almát a burgonyát tartalmazó salátástálhoz. Adja hozzá az olajat, a szárított fűszernövényeket, a sót és a borsot, majd keverje őket össze.
Lépés 3 /8
Tegyen mindent a tepsibe. Tegye a tepsit a sütő legalacsonyabb pozíciójába.
Lépés 4 /8
Kapcsolja be a készüléket. Válassza ki a ROAST programot 200°C-on, és állítsa be a sütési időt 40 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 5 /8
Öntse a mustárt egy tálba. Adja hozzá a zsályát, a szárított fűszernövényeket, a sót és a borsot, majd adja hozzá az olívaolajat. Addig keverje, amíg sima mártást nem kap. Egy kanál segítségével kenje a mártást a sertésbordák mindkét oldalára.
Lépés 6 /8
Helyezze a bordákat a rácsra. Amikor a burgonya és az alma megfőtt, helyezze a sütőrácsot a sütő legmagasabb pozíciójára.
Lépés 7 /8
Kapcsolja be a készüléket. Válassza ki a BAKE programot 190°C-on, és állítsa be a sütési időt 10 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 8 /8
Ha a főzés befejeződött, szórja meg tengeri sóval, és tálalja.