Spanyol omlett burgonyával és chorizóval
- Teljes idő 55 perc
- 20 perc
Előkészítés - 35 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
500 g Burgonyák
1 Nagy hagyma
150 g Csiperkék
100 g Enyhén csípős chorizo (vagy csípős, ízlés szerint), kis kockákra vágva
8 Tojások
4 kan. Olívaolaj
2 kan. Aprított metélőhagyma
2 kan. Aprított petrezselyem
Só, bors
Tartozékok
Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /8
Hámozza és mossa meg a burgonyákat. Egy késsel negyedelje el hosszában a burgonyákat, majd a negyedeket vékonyan szeletelje fel. Kicsi, vékony burgonyaszeletekre lesz szüksége.
Lépés 2 /8
Hámozza meg a hagymát. Vágja félbe és szeletelje fel vékonyan.
Lépés 3 /8
Mossa meg a csiperkét és szeletelje fel vékonyan.
Lépés 4 /8
Verje fel a tojásokat egy nagy tálban. Adja hozzá az aprított metélőhagymát és petrezselymet. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 5 /8
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a narancssárga sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, adja hozzá az olívaolajat, a hagymát és a csiperkét és pirítsa őket 2 percig.
Lépés 6 /8
Adja hozzá a burgonyát és a felkockázott chorizót. Süsse körülbelül 25 percig, amíg a burgonya meg nem sül. Keverje egyenletesre egy fakanállal.
Lépés 7 /8
Adja hozzá a felvert tojást, csukja le az Optigrillt és süsse 8 percig.
Lépés 8 /8
Tálalja forrón, melegen vagy hidegen, köretnek salátát ajánlunk.