Tofuborda kakukkfűvel és sült burgonyával
- Teljes idő 2 óra 53 perc
- 20 perc
Előkészítés - 33 perc
Főzés - 2 óra
Hűtés
Összetevők
6 személy
750 g Kemény tofu
3 szegf. Fokhagyma
100 g Barbecue-szósz
1 kan. Mustár
6 cl Szójaszósz
9 cl Víz
1.2 kg Burgonyák
2 kan. Olaj
50 g Vaj
1 csok. Friss kakukkfű
Só, bors
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /6
Vágja a tofut 2 cm széles és 2 cm vastag „bordákra”. Tegye őket két lap konyhai papírtörlő közé, tegyen rá valamilyen nehezéket és hagyja lecsöpögni, amíg elkészíti a pácot.
Lépés 2 /6
Pucolja meg és aprítsa fel a fokhagymagerezdeket és tegye őket egy kis tálba, amelyben elférnek a tofudarabok egy rétegben. Adja hozzá a barbecue-szószt, a mustárt, a szójaszószt és a vizet. Keverje össze és rendezze el a tofudarabokat. Tegye be őket a hűtőbe pácolódni legalább 2 órára.
Lépés 3 /6
A burgonyát hámozza meg és vágja körülbelül 1 cm-es kockákra. Mossa meg a kockákat, hogy eltávolítsa róluk a felesleges keményítőt, majd alaposan szárítsa meg őket egy textillel. Tegye az olajat, a kockázott vajat, a kakukkfűszálakat, a sót és a borsot a tepsitartozékba. Öntse rá a felkockázott burgonyát.
Lépés 4 /6
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a piros sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 15 percig, a sütési idő felénél egyszer keverje meg.
Lépés 5 /6
Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Csöpögtesse le a tofubordákat és tegye őket a grill-lapra 8 percre, 2 percenként fordítson rajtuk egy negyedet, hogy minden oldaluk jól megsüljön. A burgonyát gyakori időközönként keverje meg.
Lépés 6 /6
Eközben forralja fel a pácot egy kis lábasban, hogy szirupos legyen az állaga. Öntse rá a grillezett tofubordákra, és tálalja a sült burgonyával.