Sajttorta
- Teljes idő 7 óra 30 perc
- 20 perc
Előkészítés - 1 óra 10 perc
Főzés - 6 óra
Hűtés
Összetevők
4 személy
125 g Emésztést elősegítő keksz
60 g Olvasztott vaj
680 g Philadelphia® krémsajt, szoba hőmérsékletű
2 Tojás
400 g Cukrozott sűrített tej
1 kan. Vaníliakivonat
Málna coulis
Piros bogyós gyümölcsök
Előkészítés
Lépés 1 /7
Törje össze a kekszet, tegye egy fagyasztózacskóba, majd sodrófa segítségével törje morzsává. Öntse a morzsát egy tálba, és adja hozzá az olvasztott vajat. Keverje össze spatulával.
Lépés 2 /7
A keksz-vaj keveréket terítse szét egy 20 cm átmérőjű tortaforma alján. Jól tömörítse össze, egy kanál hátuljával simítsa el a felületet.
Lépés 3 /7
Öntse a Philadelphia® krémsajtot egy tálba. Elektromos keverővel verje simára és krémesre. Egyesével adja hozzá a tojásokat, majd a sűrített tejet és a vaníliakivonatot, közepes sebességgel keverje össze, amíg homogén állagú nem lesz. Hagyja hűlni kb. 2 percig. A keveréket kenje formában lévő kekszes rétegre. Simítsa el a tetejét. Helyezze a formát a sütőrácsra.
Lépés 4 /7
Kapcsolja be a készüléket. Válassza ki a BAKE programot 150°C-on, és állítsa be a sütési időt 1 óra 10 percre. Tegye a sütőrácsot a sütő legalacsonyabb pozíciójába. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 5 /7
Ha megsült, vegye ki a sajttortát a sütőből, és hagyja teljesen kihűlni egy rácson.
Lépés 6 /7
Anélkül, hogy kivenné a formából, tegye legalább 6 órára a hűtőszekrénybe.
Lépés 7 /7
Óvatosan fordítsa ki egy tálalótálra. Tálalja málna coulis-val és piros bogyókkal.