Klasszikus sajttorta
- Teljes idő 7 óra 20 perc
- 20 perc
Előkészítés - 1 óra
Főzés - 6 óra
Hűtés
Összetevők
8 személy
125 g Vajas keksz vagy háztartási keksz
60 g Olvasztott vaj
680 g Philadelphia® krémsajt vagy hasonló krémsajt, szoba hőmérsékletű
2 Tojás
400 g Cukrozott sűrített tej
1 kan. Vaníliakivonat
300 g Cseresznye, magozott
30 g Finomszemcsés kristálycukor
Előkészítés
Lépés 1 /7
Gyúrja össze a kekszet. Tegye egy kis tálba és adjon hozzá olvasztott vajat (tegyen félre egy kis vajat az edény kikenéséhez). Keverje össze spatulával.
Lépés 2 /7
Kenje be zsiradékkal egy jénai tál alját. A kekszkeveréket terítse szét az edény alján. Kanállal jól nyomkodja le.
Lépés 3 /7
A krémsajtot tegye egy nagy tálba. Keverje össze kézzel vagy elektromos habverővel, amíg sima és krémes nem lesz az állaga. Egyesével adja hozzá a tojásokat, majd a sűrített tejet és a vaníliát, közepes sebességgel keverje össze, amíg homogén állagú nem lesz. Habarja őket körülbelül 2 percig. Öntse rá a keveréket a tálban lévő kekszmorzsára.
Lépés 4 /7
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a DESSZERT programot 150°C-on 60 percre. Óvatosan tegye a sajttortát az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a KÉZI programot 200°C-on 20 percre. Tegye a cseresznyét a 2-es kosárban lévő rácsra. Szórja meg cukorral.
Lépés 5 /7
Nyomja meg a SZINKRON gombot, hogy a két kosár egyszerre fejezze be a sütést. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 6 /7
Ellenőrizze, hogy a sajttorta közepe folyós-e, ha igen, addig süsse, amíg szilárd nem lesz. Óvatosan vegye ki a jénai tálat a kosárból és tegye be hűlni a hűtőbe 6-8 órára vagy egész éjszakára. A megsült cseresznyét is tegye a hűtőbe.
Lépés 7 /7
Ha lehűlt a cseresznyefeltét, tálalás előtt öntse rá a süteményre.