Klasszikus sajttorta
- Teljes idő 7 óra 20 perc
- 20 perc
Előkészítés - 1 óra
Főzés - 6 óra
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
100 g Porhanyós keksz vagy graham keksz
50 g Olvasztott vaj
350 g Philadelphia® krémsajt vagy hasonló krémsajt, szoba hőmérsékletű
1 Tojás
200 g Cukrozott sűrített tej
0.5 kan. Természetes folyékony vaníliakivonat
Előkészítés
Lépés 1 /6
Morzsolja szét a porhanyós kekszet. Tegye őket egy edénybe, és adja hozzá az olvasztott vajat (egy kevés vajat tartson meg a forma kikenéséhez). Egy spatulával keverje össze.
Lépés 2 /6
Használjon a keverék méretének megfelelő formát. Vágjon ki a vajjal kikent forma aljának megfelelő nagyságú kört zsírpapírból. Helyezze a helyére, majd öntse a kekszes keveréket a forma aljára. Kanál segítségével jól nyomkodja le.
Lépés 3 /6
Tegye a krémsajtot egy edénybe. Keverje össze kézzel vagy elektromos habverővel, amíg sima és krémes nem lesz az állaga. Egyesével adja hozzá a tojásokat, majd a sűrített tejet és a vaníliát, közepes sebességgel keverje össze, amíg homogén állagú nem lesz. Kb. 2 percet várjon. Öntse a keveréket a formába a porhanyós kekszrétegre.
Lépés 4 /6
Helyezze a formát a tállal felszerelt készülékbe. Kezdje el a sütést.
Lépés 5 /6
Ha szükséges, folytassa a sajttorta sütését, amíg a közepe meg nem mozdul. Óvatosan vegye ki a formát a készülékből, és hagyja 6-8 órán át a hűtőben hűlni, mielőtt kiveszi a formából.
Lépés 6 /6
Amikor kihűlt, tálalja gyümölcsszósszal és piros bogyós gyümölcsökkel.