Párolt körte, hibiszkuszvirág sziruppal és fűszerekkel
- Teljes idő 50 perc
- 30 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
8 Nem túlérett körte
10 g Szárított hibiszkuszvirág
1 kan. Őrölt fahéj
2 Csillagánizs
1 kan. Őrölt gyömbér
50 g Cukor 250 ml főzethez
Tartozékok
Szokásos rács
Előkészítés
Lépés 1 /6
Hámozza meg a körtét, de hagyja rajta a szárát. Tegye őket egészben az Easy Fry sütőbe.
Lépés 2 /6
Töltse meg a víztartályt. Állítsa be a STEAM programot 30 percre. Ellenőrizze késsel, hogy teljesen puhára főttek-e. Szükség esetén futtassa újra a programot.
Lépés 3 /6
Egy kanállal nagyon óvatosan szedje ki a körtéket, nehogy szétessenek. Hagyja kihűlni, majd tegye a hűtőbe.
Lépés 4 /6
Öntsön 250 ml vizet egy kis serpenyőbe, majd adja hozzá a cukrot, a szárított virágokat és a fűszereket. Forralja fel. Csökkentse a hőfokot, tegyen rá fedőt, de ne fedje le teljesen, és 20 percig főzze gyengén. Hagyja kihűlni.
Lépés 5 /6
Szűrje le, és tegye félre a szirupot a hűtőszekrénybe.
Lépés 6 /6
Állítsa fel a körtéket sekély tálakba, locsolja meg a hibiszkusz sziruppal és a fűszerekkel.