Francia bundás kenyér és karamellizált körte
- Teljes idő 40 perc
- 15 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 5 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
30 cl Tej
30 g Cukor
1 Tojás
250 g Vastagra vágott kenyér (4 szelet)
2 Körte
2 kan. frissen facsart citromlé
2 kan. Folyékony méz
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /4
Öntse a tejet és a cukrot egy akkora tálba, amelyben gond nélkül elférnek egymás mellett a kenyérszeletek. Adja hozzá a tojást, és verje fel. Helyezze a kenyérszeleteket a keverékbe, forgassa meg őket, és hagyja őket állni 5 percig, amíg fel nem szívják az összes folyadékot.
Lépés 2 /4
Mossa meg a körtéket, vágja fel őket négybe, és vágja ki a közepüket. Keverjen össze citromlevet és mézet egy tálban, adja hozzá a körteszeleteket, és forgassa bele őket a keverékbe.
Lépés 3 /4
Óvatosan helyezzen 2 beáztatott kenyérszeletet a tepsitartozékra. Állítsa a grillsütőt komplett fogás üzemmódra, és tegye bele a tepsitartozékot. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett , fordítsa meg a kenyérszeleteket, és helyezze a lecsöpögtetett körteszeleteket a grill-lapra (ezt többször meg kell majd ismételnie). Süsse 5 percig, a sütési idő felénél fordítsa meg a körteszeleteket. Tegye egy tálba a francia bundáskenyér-szeleteket és a grillezett körtéket, majd helyezzen a tepsikiegészítőre 2 újabb beáztatott kenyérszeletet. Süsse mindkét oldalukat 5 percig, és ezzel egy időben grillezze meg a megmaradt körteszeleteket.
Lépés 4 /4
Tálalja a francia bundás kenyereket karamellizált körtével és a megmaradt mézes citromlével.