Pulykafasírt párolt almával és céklával
- Teljes idő 45 perc
- 25 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
750 g Előfőzött cékla (kb. 2 nagy)
200 g Savanykás alma (kb. 1 nagy)
200 g Vöröshagyma (kb. 1 közepes)
2 kan. Növényi olaj
Só, bors
1.5 kan. Ecet
150 g Vöröshagyma (kb. 1 nagy)
3 szegf. Fokhagyma
750 g Pulykafilé
2 kan. Mustár
2 Tojások
0.5 kan. Kurkuma
1 kan. Aprított bazsalikom
45 g Zsemlemorzsa
Só, bors
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
Készítse el a fasírtot: hámozza meg a hagymát és a fokhagymagerezdeket. Darabolja fel és tegye őket egy turmixgépbe a darabolt pulykahússal , a mustárral, a tojással, a kurkumával, a bazsalikommal, a zsemlemorzsával, a sóval és a borssal együtt. Turmixolja őket massza állagúvá. Benedvesített kézzel formázzon 12 darab kilapított gombócot és tegye be őket a hűtőbe.
Lépés 2 /5
Hámozza meg és reszelje le a céklát és az almát egy nagy lyukú reszelőn. Hámozza meg a hagymát, szeletelje fel és tegye a tepsitartozékba az olajjal, a sóval és a borssal együtt és keverje össze őket.
Lépés 3 /5
Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra, majd tegye bele a tepsitartozékot. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Fedje le a tepsitartozékot a fedővel. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 5 percig.
Lépés 4 /5
Adja hozzá a céklát, az almát, az ecetet, a sót és a borsot. Keverje össze és megint fedje le. Eközben tegye a pulykafasírtokat a grill-lapra és süsse őket 15 percig, félidőnél fordítsa meg a fasírtokat és keverje meg a céklát.
Lépés 5 /5
Azonnal tálalja.