Olasz stílusú grillezett paprika
- Teljes idő 10 perc
- 10 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
6 db Pirospaprika
6 kan. olívaolaj
3 szegf. fokhagymagerezd
3 kan. bazsalikom
3 db szardellafilék
1.5 kan. balzsamecet
só
bors
30 g fenyőmag
60 g Parmezán
Előkészítés
Lépés 1 /4
Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a Paprika programot, majd nyomja meg az OK gombot.
Lépés 2 /4
Vágja félbe a paprikákat, magozza ki őket és mindegyik felet vágja hosszában három darabra. Keverje össze az olívaolaj felével, a fokhagymával, a bazsalikommal, a szardellával és a balzsamecettel. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 3 /4
Miután a grill felforrósodott, helyezze a paprikaszeleteket a grillre (lehet, hogy csak két körben tudja mindet meggrillezni), majd csukja le a grillt. Grillezze a kijelzőn megjelenő utasítások szerint, amíg a „közepesen átsült” felirat meg nem jelenik.
Lépés 4 /4
Tegye a paprikákat egy tányérra, hintse meg őket a maradék olajjal és hagyja őket kihűlni. Tálalás előtt szórja meg a paprikákat fenyőmaggal és reszelt parmezánnal.