Montreali grillezett steak burgonyával
- Teljes idő 15 perc
- 15 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
4 db közepes Yukon aranyburgonya (kb. 1 kg)
1 kan. repceolaj
2 kan. Montreal steakfűszer (adagokra osztva)
4 db hátszín steakek, egyenként kb. 175 g
0.25 csész. ketchup
1 kan. Worcester-szósz
0.5 kan. csípős szósz
Előkészítés
Lépés 1 /6
Főzze a burgonyákat mikrohullámú sütőben 6 percig vagy addig, amíg villával könnyen beléjük nem tud szúrni anélkül, hogy szétesnének, majd hagyja kihűlni őket. Vágjon minden burgonyát félbe, majd a félbevágott darabokat 1 cm-es hasábokra hosszanti irányban. Öntse a burgonyákra az olajat és a steakfűszer felét. Keverje össze a ketchupot a Worcester-szósszal és a csípős szósszal, majd tegye félre.
Lépés 2 /6
Eközben itassa fel a steakekről a nedvességet egy papírtörlővel. Szórja rá a maradék steakfűszert a steak mindkét oldalára.
Lépés 3 /6
Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a Vörös hús/Steak programot, majd nyomja meg az OK gombot. Vékonyan fújja be a sütőlapot sütőspray-vel. Ha a lila/fehér jelzőfény már nem villog, helyezze a steakeket a grillsütőre és csukja le a fedőt.
Lépés 4 /6
Süsse addig, amíg a jelzőfény át nem vált a kívánt fokozatra: sárgára, ha véresen, narancssárgára, ha közepesen átsülten vagy pirosra, ha jól átsülten szeretné elkészíteni a húst. Tegye át a steaket egy nagy tányérra, és fedje le alufóliával. Hagyja állni 5 percig.
Lépés 5 /6
Süsse a burgonyákat adagokban 5 percig, vagy amíg meg nem puhulnak és a grill rajtuk nem hagyja a nyomát.
Lépés 6 /6
Tálalja a steakeket burgonyával és mellé a ketchupos keverékkel.