Grillezett tengeri keszeg paradicsommal és olajbogyóval
- Teljes idő 20 perc
- 10 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
1 Citrom
1 kan. Petrezselyem
1 szegf. Fokhagyma
2 Paradicsom
100 g Kimagozott olajbogyók
1 szár. Újhagyma (kb. 30 g)
2 kan. Balzsamecet
1 kan. Kapribogyó
12 cl Olívaolaj
10 g Fenyőmag
4 filé Tengerikeszeg
3 kan. Olívaolaj
Kakukkfű
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /7
Készítse el a szószt: Vágja ketté a citromot. Reszelje le a fél citrom héját, majd facsarja ki a citromot. Aprítsa fel a petrezselymet és a fokhagymát, majd vágja kockákra a paradicsomot és szeletelje fel az olajbogyókat. Vágja apróra az újhagymát. Tegyen mindent egy tálba. Adja hozzá a balzsamecetet, a kapribogyót és az olívaolajat. Keverje össze.
Lépés 2 /7
Egy forró serpenyőbe adja hozzá a fenyőmagot, és pirítsa magas hőfokon 2 percig. Azonnal tegye őket egy tányérra. Hagyja kihűlni, majd adja hozzá a tálhoz. Tegye félre.
Lépés 3 /7
Helyezze a tengerikeszeg-filéket a tepsire, bőrrel felfelé. Adja hozzá a maradék fél citrom héját és a levét is.
Lépés 4 /7
Sózza és borsozza a tengerikeszeg-filé mindkét oldalát. Locsolja meg a filéket az olívaolajjal, szórja meg kakukkfűvel és rozmaringgal.
Lépés 5 /7
Tegye a tepsit a sütő legmagasabb pozíciójába.
Lépés 6 /7
Kapcsolja be a készüléket. Indítsa el a GRILL programot 200°C-on, és állítsa be a sütési időt 10 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 7 /7
Tálalja a mártással.