Fehérbab paradicsommal és grillezett halloumival
- Teljes idő 25 perc
- 10 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
200 g Vöröshagyma (kb. 1 db)
2 szegf. Fokhagyma
1 kan. Semleges olaj
8 Napon szárított paradicsom olajban
400 g Paradicsompüré
1 kan. Kakukkfű
0.5 kan. Cukor
0.5 kan. CsiliCsilipor
Só, bors
500 g Fehérbab-konzerv (nettó tömeg)
225 g Halloumi sajt
2 kan. Aprított petrezselyem
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
Pucolja meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymagerezdeket. Olajjal együtt tegye őket a tepsitartozékba. Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra, majd tegye bele a tepsitartozékot. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 5 percig gyakori kevergetés mellett.
Lépés 2 /5
Adja hozzá az apró darabokra vágott, szárított paradicsomot, a sűrített paradicsomot, a kakukkfüvet, a cukrot, a csilit, a sót és a borsot. Keverje össze, majd grillezze további 5 percig.
Lépés 3 /5
Adja hozzá a leszűrt és átmosott babot, keverje össze és hagyja sülni, amíg a sajt meg nem olvad.
Lépés 4 /5
Vágja a halloumi sajtot körülbelül 1 cm-es szeletekre, tegye a grill-lapra és süsse őket 5 percig, félidőnél egyszer fordítsa meg őket.
Lépés 5 /5
Tálalja a babot paradicsommal, adja hozzá a grillezett halloumiszeleteket és szórja meg aprított petrezselyemmel.