Csirkenyársak és édesburgonya
- Teljes idő 1 óra 12 perc
- 25 perc
Előkészítés - 17 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
4 személy
2 Nagy csirkemellek
5 kan. Szezámolaj
2 kan. Rizsecet
1 kan. Méz
1 kan. Friss gyömbér
1 kan. Semleges olaj
1 kg Édesburgonya
1 kan. Koriandermag (4 g)
1 kan. Édesköménymag (4 g)
3 kan. Olívaolaj
2 kan. Szezámmag (15 g)
Só, bors
Tartozékok
Sütőkosár
Előkészítés
Lépés 1 /7
A csirkemellet vágja nagy darabokra. Keverje össze a szezámolajat, a rizsecetet és a mézet egy salátástálban. Ízesítse sóval és borssal. Reszelje a gyömbért a páclébe, és keverje össze. Adja hozzá a csirkekockákat, és keverje jól össze. Hagyja pihenni 30 percig a hűtőben, időnként kevergesse meg.
Lépés 2 /7
Kenje meg a fanyársakat egy kevés semleges olajjal, majd csúsztasson mindegyik nyársra 4 pácolt csirkekockát. Hámozza meg az édesburgonyát. Vágja őket kb. 1 cm vastag szeletekre, majd minden szeletet vágjon fel hasábburgonyára. A koriandert és az édesköménymagot darálja le egy mozsárral vagy egy kés lapos részével.
Lépés 3 /7
Tegye az édesburgonya-hasábokat egy salátástálba, sózza, borsozza, adja hozzá a zúzott magokat, majd az olívaolajat. Keverje jól össze, majd tegye az édesburgonya-hasábokat a tepsibe. Tegye a tepsit a sütő középső pozíciójába.
Lépés 4 /7
Tegye be a nyársakat a sütőkosárba. Helyezze a sütőkosarat a sütőbe, a legmagasabb pozícióba.
Lépés 5 /7
Kapcsolja be a készüléket. Válassza ki a ROAST programot 200°C-on, és állítsa be a sütési időt 17 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 6 /7
Ez idő alatt pirítsa meg a szezámmagot: tegye a szezámmagot egy forró, zsiradék nélküli serpenyőbe. Főzze magas hőfokon 2 percig, folyamatosan kevergetve. Ezután azonnal tegye őket egy tányérra.
Lépés 7 /7
Ha kivette a sütőből, szórja meg a nyársakat pirított szezámmaggal. Azonnal tálalja. Tálalja egy kis salátával és friss korianderlevéllel.