Hamburger és sült édesburgonya
- Teljes idő 52 perc
- 30 perc
Előkészítés - 22 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
4 személy
850 g Édesburgonya
3 kan. Olívaolaj
1 kan. Őrölt koriander
0.5 kan. Őrölt kömény
Só, bors
2 Paradicsom
4 levél Fejes saláta
1 Lilahagyma
4 Burgerek
2 kan. Olívaolaj
4 Burgerzsemle
3 kan. Ketchup
3 kan. Majonéz
4 szel. Cheddar sajt
Tartozékok
Sütőkosár
Előkészítés
Lépés 1 /6
Hámozza meg az édesburgonyát, vágja fel szeletekre, majd egyforma nagyságú hasábburgonyára. Tegye a hasábburgonyát egy tálba és adja hozzá az olívaolajat, a koriandert és a köményt. Ízesítse sóval és borssal és keverje meg. Tegye be a sütőkosárba. Helyezze a sütőkosarat a sütőbe, a legmagasabb pozícióba.
Lépés 2 /6
Kapcsolja be a készüléket. Válassza ki a AIR FRY programot 200°C-on, és állítsa be a sütési időt 15 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 3 /6
Közben szeletelje fel a paradicsomot, szedje le és mossa meg a salátaleveleket, hámozza meg és szeletelje vékonyra a hagymát. Fűszerezze a hamburgerhúst sóval. Egy ecset segítségével enyhén kenje meg olívaolajjal, és helyezze egy alufóliával bélelt sütőrácsra. Amikor az édesburgonya megsült, anélkül, hogy kivenné, helyezze a rácsot, amelyen a hamburgerek vannak, a sütő középső pozíciójába.
Lépés 4 /6
Kapcsolja be a készüléket. Válassza ki a AIR FRY programot, és állítsa be a sütési időt 7 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 5 /6
Vágja félbe a hamburgerzsemléket. Gyorsan melegítse fel őket kenyérpirítóban. Keverje össze a majonézt és a ketchupot, majd kenje meg vele a zsemlék belsejét. Helyezzen rá egy salátalevelet, egy főtt burgert, egy szelet cheddart, néhány szelet paradicsomot és hagymát, egy másik salátalevelet, egy evőkanál majonéz-ketchup keveréket, majd helyezze rá a burgerzsemle tetejét.
Lépés 6 /6
Tálalja forrón az édesburgonyából készült hasábburgonyával.