Csirke és édesburgonya
- Teljes idő 1 óra 50 perc
- 30 perc
Előkészítés - 1 óra 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
800 g Édesburgonya
6 g Liszt
3 cl Olaj
Só, bors
240 g Zsemlemorzsa
6 g Paprika
6 g Fokhagyma por
6 g Szárított petrezselyem
4 Nagy tojás
900 g Csirkecsíkok
9 cl Olívaolaj
Tartozékok
Grill Elválasztó
Előkészítés
Lépés 1 /4
Hámozza meg, majd öblítse le az édesburgonyát, és vágja hasábokra. Tegye őket egy nagy tálba a liszttel, olajjal, sóval és borssal. Jól keverje össze.
Lépés 2 /4
Egy nagy tálban keverje össze a zsemlemorzsát, a paprikát, a fokhagymaport, a petrezselymet és 1 teáskanál sót. Tegye a tojásokat egy másik tálba, és verje fel villával. Helyezzen sütőpapírt egy tepsire.
Lépés 3 /4
Panírozza be a csirkecsíkokat, először a tojásban, majd a zsemlemorzsás keverékben. A panírozott csíkokat menet közben helyezze egy sütőpapírra. Permetezzen rá egy kis olajat.
Lépés 4 /4
Helyezze a grilltálcát a készülékbe úgy, hogy az elválasztót a tetejére helyezi. Nyomja meg a Szinkronizálás gombot, és válassza a FRIES üzemmódot 200 °C-on a P1-hez. P2 esetében válassza a NUGGETS üzemmódot. Először adja hozzá a sült édesburgonya felét. Amikor megszólal az időzítő, tegye a panírozott csirke felét az elválasztó másik oldalára. Fordítsa meg a panírozott csirkét az idő felénél. A programok befejezése után ismételje meg a folyamatot a második adaggal.