Csirkemell és sült édesburgonya
- Teljes idő 35 perc
- 15 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
900 g Édesburgonya
750 g Csirkefilé (4 db)
9 cl Olívaolaj
3 kan. Citromlé
3 kan. Finomra vágott metélőhagyma
3 kan. Fűszerpaprika
3 kan. Fokhagymapor
1.5 kan. Só
Bors
Tartozékok
Sütőlemez XL
Előkészítés
Lépés 1 /4
Hámozza és mossa meg az édesburgonyát. Vágja fel nagy hasábokra és tegye a tepsitartozékba. Tegye ki a csirkefiléket egy tányérra.
Lépés 2 /4
Egy tálban keverje össze az olívaolajat, a citromlevet, a metélőhagymát, a fűszerpaprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot. Öntse a pác egyik felét az édesburgonyára, a másik felét a csirkemellfilére. Keverje össze, hogy a pác rendesen eloszoljon.
Lépés 3 /4
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a piros sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 5 percig.
Lépés 4 /4
Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Keverje össze az édesburgonyát és tegye a csirkemellfilét a grill-lapra. Süsse további 15 percig, félidőnél fordítsa meg a csirkedarabokat, az édesburgonyát időnként forgassa meg.