Csirke kebab
- Teljes idő 45 perc
- 30 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
450 g Kicsontozott, bőr nélküli csirkemell 3 cm-es kockákra vágva
1 kan. Avokádóolaj
1 kan. Szójaszósz
1 kan. Fokhagyma por
1 kan. Őrölt gyömbér
0.5 kan. Chilipor
1 kan. Méz
1 Kis vöröshagyma, meghámozva és 3 cm-es darabokra vágva
1 Piros paprika, megmosva, kimagozva és 3 cm-es darabokra vágva
1 Sárga paprika, megmosva, kimagozva és 3 cm-es darabokra vágva
1 Zöldpaprika, megmosva, kimagozva és 3 cm-es darabokra vágva
1 cm Közepes cukkini, megmosva és 2 cm-es szeletekre vágva
Só, bors
Sütőolaj spray
Tartozékok
Grill
Előkészítés
Lépés 1 /7
Helyezze a kockára vágott csirkét egy tálba az avokádóolajjal együtt, és keverje össze.
Lépés 2 /7
Tegye a szójaszószt, a fokhagymát, a gyömbért, a chilit és a mézet egy tálba. Keverje össze.
Lépés 3 /7
Öntse a keveréket a csirkére, és keverje össze a kezével, hogy teljesen bevonja a csirkét. Hagyja a csirkét pácolódni legalább 15 percig, vagy fedje le a tányért fóliával, és hagyja a hűtőben éjszakára.
Lépés 4 /7
Fűzze fel a zöldség- és csirkedarabokat a nyársakra úgy, hogy a színek váltakozzanak. Ismételje meg a folyamatot, amíg az összes hozzávalót el nem használja, ügyelve arra, hogy a nyárs mindkét végén hagyjon 1,5 cm-t a könnyű kezelhetőség érdekében. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 5 /7
Helyezze be a grilllapot a készülékbe, tegye bele a nyársakat, és enyhén permetezze be őket olajjal. Állítsa be a GRILL programot 180 °C-ra 15 percre. A sütés felénél fordítsa meg őket.
Lépés 6 /7
Ismételje ezt addig, amíg az összes nyársat fel nem használja.
Lépés 7 /7
Tálalja salátával, rizzsel vagy burgonyával.