Csirkekebab
- Teljes idő 4 óra 15 perc
- 15 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 4 óra
Hűtés
Összetevők
4 személy
500 g bőr és csont nélküli csirkefelsőcomb
250 g Joghurt
1 kan. Olívaolaj
1 kan. Só
4 kan. Citromlé
2 szegf. Fokhagyma
2 kan. Fűszerpaprika
1 kan. Kömény
1 kan. Őrölt koriander
50 ml Tej
60 g Majonéz
1 kan. Kakukkfű
2 kan. Apróra vágott petrezselyem
1 Apróra vágott salottahagyma
1 kan. Fokhagymapor
Só, bors
150 g Saláta
1 Paradicsom
1 Lilahagyma
4 Libanoni lepény
Előkészítés
Lépés 1 /5
Keverje össze a joghurt felét, az olívaolajat, a sót, a citromlé felét, az aprított fokhagymát, a fűszerpaprikát, az őrölt köményt és a koriandert egy tálban. Adja hozzá a csirkedarabokat, jól keverje össze a páccal, majd hagyja állni a hűtőben legalább 4 óráig.
Lépés 2 /5
Vegye ki a csirkedarabokat a pácból és húzza fel őket 2 párhuzamos nyársra, hogy létrejöjjön a kebab.
Lépés 3 /5
Kapcsolja be az OptiGrillt. Válassza ki az automatikus „csirke” programot, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a kebabot a grillre, majd csukja le. Süsse a kebabot addig, amíg a jelzőfény pirosra nem vált.
Lépés 4 /5
Készítse el a fehér szószt: keverje össze a maradék joghurtot, a tejet, a majonézt, a megmaradt citromlét, az aprított kakukkfüvet, petrezselymet, salottahagymát és a fokhagymaport. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 5 /5
Szeletelje fel a kebabot csíkokra és tálalja libanoni kenyérrel, aprított salátával, paradicsommal, lilahagyma-karikákkal és fehér szósszal.