Cajun csirke édesburgonyával
- Teljes idő 50 perc
- 20 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
4 személy
HOZZÁVALÓK A HÚSHOZ:
600 g Csirkemell (kb. 3 mell)
90 g Liszt
2 kan. Cajun fűszerkeverék
Só, bors
3 Felvert tojás
2 kan. Dijoni mustár
100 g Morzsolt kukoricapehely
1 kan. Kukoricaliszt
3 kan. Olívaolaj
40 g Édes chiliszósz
KÖRET HOZZÁVALÓK:
500 g Édesburgonya
1 kan. Olívaolaj
1 kan. Fokhagymapor
0.5 kan. Fűszerpaprika
0.5 kan. Őrölt kömény
Előkészítés
Lépés 1 /7
A csirkemelleket vágja 3-4 darabra. Öntse a lisztet és a Cajun fűszerkeveréket egy mély tálba. Ízesítse sóval és borssal. Egy másik mély tálban verje fel a tojásokat dijoni mustárral. Egy másik mély tálban keverje össze a morzsolt kukoricapelyhet a kukoricaliszttel. Forgassa a csirkedarabokat a lisztbe, majd a tojásos keverékbe, majd a kukoricapelyhes keverékbe. Kenje be a csirkedarabokat olívaolajjal.
Lépés 2 /7
Hámozza meg az édesburgonyákat és negyedelje el őket. Egy nagy tálban keverje össze az édesburgonya-gerezdeket az olívaolajjal, a fűszerpaprikával és a köménnyel.
Lépés 3 /7
Aktiválja az 1-es kosarat. Helyezze a cajun csirkét a tálba, egy sütőpapírra.
Lépés 4 /7
Aktiválja a 2-es kosarat. Helyezze a burgonyát a tálba.
Lépés 5 /7
Nyomja meg a SZINKRON gombot, hogy a két kosár egyszerre fejezze be a sütést. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 6 /7
A sütési idő felénél fordítsa meg a csirkét.
Lépés 7 /7
A csirkét tálalja édes chiliszósszal.