Csirkés-paprikás nyársak
- Teljes idő 28 perc
- 20 perc
Előkészítés - 8 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
450 g Csirkemell
1 kan. Olívaolaj
1 kan. Szójaszósz
1 kan. Fokhagymapor
1 kan. Chilipor
1 kan. Méz
1 Zöld paprika
1 Piros paprika
1 TV paprika
1 Cukkini
1 Kis lila hagyma
Előkészítés
Lépés 1 /6
A csirkét vágja nagy darabokra. Egy tálban keverje össze az olívaolajat, a szójaszószt, a fokhagymaport, a chilit és a mézet. Adja hozzá a csirkét, takarja le, és hagyja 15 percig pácolódni. Mossa meg a paprikákat és vágja őket nagy darabokra. Mossa meg a cukkiniket és szeletelje fel őket. Hámozza meg a hagymát és darabolja fel. Állítsa össze a nyársakat úgy, hogy felváltva csirkét és zöldségdarabokat húz fel rájuk.
Lépés 2 /6
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Győződjön meg róla, hogy a rács az 1-es kosárban van. Válassza ki a GRILL programot 200°C-on 8 percre. Még ne tegye a hozzávalókat a kosárba, a készülék automatikusan megkezdi az előmelegítést. A START gomb megnyomásával kezdje meg a sütést.
Lépés 3 /6
Amikor a készülék pittyen, és a kijelzőn megjelenik a „Hozzáadás” felirat, véget ért az előmelegítési ciklus. Tegye a csirkenyársakat az 1-es kosárban lévő rácsra.
Lépés 4 /6
A sütési idő felénél fordítsa meg a nyársakat.
Lépés 5 /6
Ellenőrizze, hogy a csirke jól átsült-e, szükség esetén süsse még pár percig.
Lépés 6 /6
Azonnal tálalja a nyársakat édesburgonyával.