Tojásos és spenótos pite
- Teljes idő 1 óra 20 perc
- 30 perc
Előkészítés - 50 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
2 Omlós tészta
1 kg Mosott és szárított spenót
3 kan. Olívaolaj
1 Apróra vágott hagyma
2 kan. Oregánó
350 g Ricotta
4 kan. Reszelt parmezán sajt
1 kan. só
4 Tojás
Tartozékok
Grill
Előkészítés
Lépés 1 /6
Egy késsel vágja durvára a spenótot egy deszkán. Egy nagy serpenyőben nagyon magas hőfokon melegítse fel az olajat, a hagymát és az oregánót, és 1 percig keverje spatulával, majd fokozatosan adja hozzá a spenótot. Keverje össze minden egyes alkalommal, amikor újabb adagot ad hozzá. Főzze a spenótot alacsony hőfokon, amíg az összes víz elpárolog. Tegye félre egy edényben.
Lépés 2 /6
Ha szükséges, csepegtesse le a ricottát. Adja hozzá a ricottát, a parmezánt és a sót a spenóthoz. Alaposan keverje össze.
Lépés 3 /6
Vajazzon ki egy 20 cm x 6 cm-es rugós piteformát. Helyezzen egy tésztakorongot a forma aljára, majd a maradék tésztát a forma peremén terítse körbe, vigyázva, hogy ne szakadjon el. Ügyeljen arra, hogy a forma alja és a tészta között megfelelő legyen a szög. A felesleges tésztát ne vágja le. Töltse meg a formát a spenótos-ricottás keverékkel. Egy evőkanál segítségével készítsen kis mélyedéseket, hogy a tojásokat bele tudja törni.
Lépés 4 /6
Ha a nyers tojások a mélyedésekben vannak, tegye rá a második tésztaréteget, és vágja le a felesleget. A két tésztával készítsen egy varratot, majd a tésztát tekerje golyóvá a tepsiben. Hogyha szeretné lenyűgözni vendégeit, akkor a maradék tésztábőlkészítsen leveleket, vagy más motívumokat és díszítse a pite tetejét velük.
Lépés 5 /6
Tegye a piteformát a grilltálcával együtt az Easy Fry készülékbe, és indítsa el az AIR FRY programot 160°C-on 50 percre.
Lépés 6 /6
Hagyja kihűlni, majd vegye ki a formából, és tálalja tányéron.