Omlós póréhagymás és currys quiche
- Teljes idő 53 perc
- 20 perc
Előkészítés - 33 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
1 Vajastészta
3 Póréhagyma
1 kan. Currypor
4 Tojás
20 cl Alacsony zsírtartalmú főzőtejszín
100 g Ementáli sajt
2 kan. Növényi olaj
Só és bors
Előkészítés
Lépés 1 /7
Tekerje ki a tésztát, és helyezze egy kizsírozott 24 cm-es tortaformába vagy egy lyukacsos rács tetejére. A torta alját villával szurkálja meg, hogy az elősütés során ne puffadjon fel.
Lépés 2 /7
Helyezze a pitealapot a készülékbe. Kezdje el a sütést, hogy a pite elősüljön.
Lépés 3 /7
Közben melegítse fel a növényi olajat egy serpenyőben, és süsse a póréhagymát a curryporral kb. 5 percig, amíg megpuhul. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 4 /7
Egy edényben verje fel a tojásokat a tejszínnel. Adja hozzá a sót és a borsot, és keverje jól össze.
Lépés 5 /7
Miután a tészta elősült, ne vegye ki a gépből. A póréhagymás keveréket oszlassa el a tésztalapon, majd öntse rá a tojásos-tejszínes keveréket. Szórja meg a reszelt sajttal. Kezdje el a sütést.
Lépés 6 /7
A sütés felénél nyissa ki a fogantyút mindkét kezével, hogy ellenőrizze, hogy a quiche megsült-e, és ha szükséges, fordítsa meg, hogy egyenletes legyen a sütés.
Lépés 7 /7
Amikor megsült, nyissa ki a fogantyút mindkét kezével, és óvatosan vegye ki a quiche-t. Hagyja a quiche-t néhány percig pihenni, mielőtt felvágja és tálalja.