Tandoori csirke
- Teljes idő 1 óra 20 perc
- 5 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 50 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
2 személy
6 Csirkecomb
Só
100 g Natúr joghurt
1.5 kan. Semleges olaj
1 kan. Reszelt friss gyömbér
1 kan. Fokhagymapor
1 kan. Tandoori fűszerkeverék
0.25 kan. Kurkuma
0.5 kan. Hagymapor
0.5 kan. Garam masala
Bors
15 g Citromlé
Előkészítés
Lépés 1 /6
A csirkecombokat törölje szárazra papírtörlővel, és sózza meg. Egy késsel vágjon 3-4 hasítékot a csirkecombok húsába.
Lépés 2 /6
Egy tálban készítse el a pácot: keverje össze a joghurtot, az olajat, a reszelt gyömbért, a fokhagymát, a tandoori fűszerkeveréket, a kurkumát, a hagymaport, a garam masalát, a borsot és a citromot. Adja hozzá a csirkecombokat, és alaposan forgassa meg a pácban. Hagyja állni 50 percig.
Lépés 3 /6
Tegye a csirkecombokat a tepsibe. Tegye a tepsit a sütő középső pozíciójába.
Lépés 4 /6
Kapcsolja be a készüléket. Válassza ki a ROAST beállítást 200°C-on, és állítsa be a sütési időt 25 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 5 /6
A sütési idő felénél fordítsa meg a csirkecombokat. Győződjön meg róla, hogy a hús átsült, és ha szükséges, főzze még néhány percig.
Lépés 6 /6
Azonnal tálalja. Tálalja currys karfiollal és egy kis friss salátával.