Töltött sült burgonya héjában sült mogyoróhagymával és köménymaggal
- Teljes idő 1 óra 46 perc
- 20 perc
Előkészítés - 1 óra 26 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
3 Mogyoróhagyma
3 kan. Olívaolaj
4 Nagy burgonyák
2 Tojás
1 kan. Kömény
1 kan. Meggyecet vagy vörösborecet
Só, bors
40 g Vaj
Tartozékok
Szokásos rács
Előkészítés
Lépés 1 /12
Készítsen konfitált mogyoróhagymát: az egész, hámozatlan mogyoróhagymát olívaolajban fonnyassza meg. Tegye őket az Easy Fry sütőbe, és indítsa el a FRIES programot 180°C-on 20 percig. Hagyja kihűlni.
Lépés 2 /12
Hámozza meg a mogyoróhagymát, és távolítsa el a húsát. A hagyma húsát késsel darabolja fel. Tegye félre.
Lépés 3 /12
Mossa meg a burgonyát. Töltse fel a víztartályt. Tegye a burgonyát az Easy Fry sütőbe, és indítsa el a STEAM programot 100°C-on 50 percig. A kés hegyével ellenőrizze, hogy megsültek-e, és szükség esetén módosítsa az időt.
Lépés 4 /12
Egy salátástálban kenje be az egész burgonyát a maradék olívaolajjal és sóval.
Lépés 5 /12
Öntse ki a főzővizet a kosár aljáról. Vegye ki a burgonyát, és hagyja kihűlni.
Lépés 6 /12
A burgonyát vájja ki: a burgonya tetejét pedig vágja le. Egy kanállal szedje ki a húsát, ügyelve arra, hogy a burgonya tartsa a formáját és szilárd legyen. Formázzon belőlük kis csónakokat. Tegye a főtt héjat egy nagy tálba.
Lépés 7 /12
Válassza szét a tojásfehérjét és a tojássárgáját. Tegye félre.
Lépés 8 /12
A héjában sült burgonya töltelékének elkészítése: a burgonyát villával pépesítse össze. Adja hozzá a sült mogyoróhagymát, a köményt, a meggyecetet, a tojássárgáját, a borsot és a vaj felét. Keverje össze.
Lépés 9 /12
Egy másik tálban verje kemény habbá a tojásfehérjét. Óvatosan keverje bele a burgonyás keverékbe.
Lépés 10 /12
Egy kanál segítségével töltse meg a burgonyát a keverékkel, hogy szép kupolát képezzen.
Lépés 11 /12
A vajdarabkákat tegye a burgonya tetejére. Tegye a burgonyát az Easy Fry sütőbe, és indítsa el a FRIES programot 180°C-on 16 percig.
Lépés 12 /12
Azonnal tálalja.