Mici de casa és sült burgonya
- Teljes idő 9 óra 15 perc
- 40 perc
Előkészítés - 35 perc
Főzés - 8 óra
Hűtés
Összetevők
4 személy
3 szegf. Fokhagyma
550 g Sovány hús (marha és sertés és/vagy bárány keveréke)
100 g Zsírszalonna, sertésdagadó vagy -nyak
1 kan. Koriandermagok
4 Szegfűbors
0.5 kan. Egész fekete bors
1 kan. Szárított kakukkfű
1 kan. Édes fűszerpaprika
10 g Só
0.5 kan. Szódabikarbóna
15 cl Szódavíz (vagy alaplé)
1 kg Burgonyák
1 kan. Olaj
30 g Vaj
1 csok. Friss kakukkfű
Só, bors
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
A mici tölteléket készítse el előző nap. Tisztítsa meg a fokhagymagerezdeket. Vágja fel a sovány húst a zsírszalonnával és a fokhagymagerezdekkel. Zúzza össze a koriandermagokat, a szegfűborsot és az egész fekete borsot egy mozsárban. Adja ezeket a fűszereket a kakukkfűvel, a fűszerpaprikával, a sóval és a sütőporral együtt a darált húshoz. A keverékhez adja hozzá a szódavizet és keverje 10 percig, amíg homogén állagú nem lesz. Takarja le és tegye be a hűtőbe legalább 1 éjszakára.
Lépés 2 /5
Másnap benedvesített kézzel merjen ki a húsból körülbelül 100 grammos adagokat és formázzon belőlük körülbelül 12 cm vastag mici-eket.
Lépés 3 /5
A burgonyát mossa, hámozza meg és vágja 1 cm-es kockákra. Tegye az olajat, a kockázott vajat, a kakukkfűszálakat, a sót és a borsot a tepsitartozékba. Öntse rá a felkockázott burgonyát.
Lépés 4 /5
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a piros sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 15 percig, a sütési idő felénél egyszer keverje meg.
Lépés 5 /5
Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba és tegye a mici-ket a grill-lapra és süsse őket 15 percig, gyakori időközönként egy negyedet fordítva rajtuk, hogy minden oldalukon jól megsüljenek. A burgonyát gyakori időközönként keverje meg.