Sült csirke házi készítésű sült krumplival
- Teljes idő 1 óra 55 perc
- 25 perc
Előkészítés - 1 óra
Főzés - 30 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
4 személy
800 g Burgonya
3 kan. Semleges olaj
Só, bors
Petrezselyem
1 Csirke
0.5 Citrom
1 kan. Fűszerpaprika
0.5 kan. Fokhagymapor
0.5 kan. Hagymapor
1 kan. Oregánó
Só, bors
1 kan. Olívaolaj
Előkészítés
Lépés 1 /9
Hámozza meg a burgonyát, és vágja hasábokra. Tegye a hasábokat egy tálba, és öntse fel annyi vízzel, hogy a hasábokat ellepje. Hagyja pihenni 30 percig.
Lépés 2 /9
Távolítsa le a madzagot a csirkéről és dörzsölje be egy fél citrommal. Egy kis tálban keverje össze a fűszerpaprikát, a fokhagymát, a hagymát, az oregánót, a sót és a borsot. Dörzsölje be a csirke bőrét olívaolajjal és szórja meg a fűszerekkel.
Lépés 3 /9
Szűrje le a burgonyát és itassa fel róluk a nedvességet. Keverje össze a burgonyát olajjal, sóval és borssal.
Lépés 4 /9
Kapcsolja be az 1-es kosarat. Tegye a csirkét a tányérra.
Lépés 5 /9
Kapcsolja be a 2-es kosarat. Tegye a burgonyákat a tányérra.
Lépés 6 /9
Nyomja meg a SYNC gombot, hogy a főzés egyszerre fejeződjön be. Nyomja meg a START gombot, hogy elkezdje a főzést.
Lépés 7 /9
Keverje meg a burgonyahasábokat 10 percenként. Ha szükséges, használjon spatulát. Ismételje meg, amennyiben szükséges.
Lépés 8 /9
Ellenőrizze, hogy a burgonyahasábok aranybarnára sültek-e, ha nem, süsse őket tovább. Ízesítse sóval és borssal. Tálalás előtt szórja meg apróra vágott, friss petrezselyemmel.
Lépés 9 /9
Azonnal tálalja. Kenje be a csirkét a szafttal és a maradék szaftot tálalja kiöntőcsészében.