Sült csirke
- Teljes idő 55 perc
- 5 perc
Előkészítés - 50 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
1 kb. 1,2 kg csirke
0.5 Citrom
1 kan. Fűszerpaprika
0.5 kan. Fokhagymapor
0.5 kan. Hagymapor
1 kan. Oregánó
1 kan. Kakukkfű
Só, bors
2 kan. Olívaolaj
Tartozékok
Csirkesütő rostély
Előkészítés
Lépés 1 /5
Dörzsölje be a csirkét egy fél citrommal.
Lépés 2 /5
Egy kis tálban keverje össze a fűszerpaprikát, a fokhagymaport, a hagymaport, az oregánót, kakukkfüvet, a sót és a borsot. Dörzsölje be a csirke bőrét olívaolajjal, majd szórja meg a fűszerekkel. Helyezze a csirkét a sütőtálcára. Helyezze a tányért a lehető legalacsonyabbra.
Lépés 3 /5
Kapcsolja be a készüléket. Válassza ki a ROAST programot 200°C-on, és állítsa be a sütési időt 50 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 4 /5
Kenje be a csirkét a szafttal és a maradék szaftot tálalja kiöntőcsészében.
Lépés 5 /5
Tálalja a csirkét vegyes zöldségekkel és kis újburgonyával.