Házi hal és sült krumpli
- Teljes idő 32 perc
- 20 perc
Előkészítés - 12 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
4 filé Tőkehal
Só, bors
5 kan. Liszt
2 Tojás
5 kan. Zsemlemorzsa
1 edény Majonéz
0.5 Citrom
1 csok. Tárkony
50 g Vaj
Előkészítés
Lépés 1 /4
A halfiléket vágja nagy, kb. 4 cm-es darabokra, és papírtörlőn óvatosan törölgesse meg. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 2 /4
Három tálra lesz szüksége, egyre, amelyben a liszt, egy másikban a felvert tojások, egy harmadikban pedig a zsemlemorzsa van. A majonézt keverje össze a fél citrom levével és az apróra vágott tárkonnyal. Tegye a keveréket a hűtőszekrénybe.
Lépés 3 /4
Mártsa a tőkehaldarabokat lisztbe, majd tojásba, végül a zsemlemorzsába. Rázza le a felesleget a tálak között.
Lépés 4 /4
Helyezze a grilltálat a tálba, helyezze a bevont haldarabokat a készüléktálba, és tegyen mindegyik darabra egy-egy gombóc vajat. 2 az 1-ben mechanikus változat: Állítsa be a FISH üzemmódot 12 percre 170°C-ra. 2 az 1-ben mechanikus változat: Állítsa 170°C-ra 12 percre. Tálalja a korábban félretett mártással.