Sertésoldalas
- Teljes idő 3 óra 25 perc
- 10 perc
Előkészítés - 2 óra
Főzés - 1 óra 15 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
4 személy
2 Összesen 1,2 kg súlyú bordák
6 kan. Ketchup
2 kan. Méz
2 kan. Szójaszósz
2 kan. Yakitori szósz
2 kan. Szezámolaj
1 kan. Reszelt gyömbér
Bors
Előkészítés
Lépés 1 /8
Hagyja a sertésbordákat 15 percig szobahőmérsékleten pihenni, mielőtt elkezdi elkészíteni őket.
Lépés 2 /8
Készítse el a pácot: tegye a ketchupot, a mézet, a szójaszószt, a yakitori szószt, a szezámolajat és a reszelt gyömbért egy kis tálba. Keverje jól össze, amíg sima szószt nem kap.
Lépés 3 /8
Helyezze a sertésbordákat a tepsire, csontos oldalukkal lefelé. Kenőecset segítségével kenje be bőségesen a páclével az egész bordát. Ízesítse borssal, és hagyja 1 órán át pácolódni a hűtőben.
Lépés 4 /8
Tegye a tepsit a sütő legalacsonyabb pozíciójába.
Lépés 5 /8
Kapcsolja be a készüléket. Válassza ki a BAKE beállítást 140°C-on, és állítsa be a sütési időt 2 órára. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 6 /8
30 percenként kenje be a bordák tetejét és oldalát a páccal. Ha szükséges, adjon egy kis vizet a tepsibe.
Lépés 7 /8
Miután kivette a sütőből, vágja szeletekre a csontok között.
Lépés 8 /8
Tálalja forrón. Tálalja kis zöldségekkel vagy friss salátával. Ha maradt páclé, öntse egy kis lábasba, főzze kis lángon 2 percig, és tálalja mártásos tálban.